Sebe si lahko predstavljamo, kot da smo sestavljeni iz devetih različnih osebnosti – tako kot harmonika. Vse smo mi, vendar je vsaka osebnost zase svoja celota. 

1.      Prva naša osebnost je povezana s korensko čakro in definicijo 'kdo jaz sem'. Prva osebnost, ki nima zgrajene svoje vrednosti, si govori: »Joj, kako sem neumna,« ali: »Kakšen štor sem,« ali: »Grda sem,« ali: »Zguba sem.« Tako ima lahko naša prva osebnost velike težave s samozavestjo, postavljanjem mej, pohlepom, nevoščljivostjo, škodoželjnostjo, preračunljivostjo ali ljubosumjem.

Dokler ima prva osebnost občutek, da ni dovolj ali pa celo da si ne zasluži (življenja – ta program imajo ljudje, ki so se rodili kot 'napaka'), toliko časa je ali vedno brez denarja ali pa sedi na kupu denarja, ker si tako 'kupuje' lastno vrednost.


Prva osebnost se uči preseči osnovne programe pomanjkanja. Dokler ne zgradi zdrave samopodobe, toliko časa privlači čustvene vampirje, ki jo vedno znova ranijo z namenom, da se začne zavedati, kako je čas, da sebi dvigne vrednost.


Čustveni vampirji so kot strune na vrtu, ki se zarijejo skozi korenine v sadiko in iz nje posrkajo življenjsko energijo – življenjski sok. Rastlina v trenutku zbledi in v nekaj dneh odmre. Pri ljudeh, ki imajo ranjeno prvo čakro, ne gre tako hitro, je pa na enak način – energijski vampirji jim posrkajo vso življenjsko energijo. Kdor občuti, da je obkrožen z ljudmi, ki mu srkajo energijo, naj posipa ljudi s čarobnim prahom blagoslova: »Blagoslavljam te v imenu Kristusove ljubezni in ti dovoljujem, da odideš iz mojega življenja.«

 

2.      Druga naša osebnost je povezana s spolno čakro in tem, kako gledamo nase kot spolno bitje. Naša druga osebnost gleda na svet skozi prizmo prepričanj, kot so: »Spolnost je umazana,« ali: »Bojim se spolne zlorabe.« Druga osebnost je povezana s tem, kako se v svojem telesu počutimo in kako sprejemamo svoje telo.

Duša si izbere spol z namenom, da predela določene temeljne življenjske lekcije. Druga osebnost, ki se sramuje svoje spolne usmerjenosti ali pa je zasvojena s spolnostjo, 'šofira' vse druge osebnosti. Tudi če si peta osebnost želi ljubezni in zvestobe, jo lahko druga osebnost preglasi vedno, ko ima priložnost za skok čez plot.

Da se druga osebnost pozdravi, se mora vzljubiti. Sprejeti mora svojo spolnost, si odpustiti, se razbremeniti občutka sramu in sprejeti vse vidike sebe kot spolnega bitja.

 

3.      Tretja naša osebnost je povezana s popkovno čakro in zmožnostjo stabilnega izražanja samega sebe. Tretja osebnost, ki ima nakopičena čustva na področju popka, ima visok krvni tlak, počuti se preobremenjeno, pogosto se razjezi. Ob vsaki malenkosti je v stresu, je neorganizirana in zmedena.

Tretja osebnost je preobremenjena, če ji ne uspe prerezati energijske popkovnice s starši ali otroki. Če je mama na primer razočarana nad otrokovim življenjem, z neprestanim ponavljanjem misli razočaranja v otrokovo energijsko polje pošilja 'polje molitve', ki je prežeto z njeno vibracijo razočaranja. Tretja osebnost ima okoli sebe spleteno temno mrežo, ki ji ne dovoli poleteti. Maščoba se ji nabira na predelu trebuha, njena duša jo želi zaščititi pred udarci življenja, uči pa se, da se jasno postavi zase in predela karmo, ki jo povezuje z njeno primarno družino.

Da se tretja osebnost pozdravi, je ključno, da prereže vse energijske vrvi, s katerimi je zvezana že več življenj z enimi in istimi ljudmi. Ponavlja naj si afirmacije: »Zavračam vse nizke energije. Nad ___ (vstavite ime osebe oseba, ki pošilja slabo energijo) kličem božji blagoslov. Blagoslavljam te v imenu Kristusove ljubezni in ti dovoljujem, da odideš iz mojega življenja.« Ko to izreka, naj si predstavlja, kako ta oseba stoji pod rožnatim slapom in izpira iz nje vse temne oblake negativnosti. Če je tretja osebnost prežeta z jezo ali razočaranjem, naj najprej 'pod slap' postavi sebe.

 

4.      Četrta naša osebnost je povezana s solarnim pleksusom, ki se nahaja v predelu žličke – to je center naše osebne moči. Četrta osebnost, ki ima nakopičena čustva v tem predelu, ima težave z jetri, želodcem, sladkorno boleznijo, prebavo, črevesjem ali kandido. Četrto osebnost obremenjujejo čustva razočaranja nad življenjem, kronični obup, občutek nemoči in občutek, da 'sem premajhna', da bi lahko kar koli spremenila.

Četrta osebnost se trudi, da bi bila videna in sprejeta, zato lahko razvije potrebo po razdajanju in v svet oddaja sporočilo: »Izvolite – vzemite vse in še več, ker jaz ne potrebujem ničesar. Jaz lahko počakam. Jaz si želim samo to, da bi opazili, da sem vredna življenja.«

Da se četrta osebnost pozdravi, se mora začeti zavedati svoje vrednosti; ključno je, da počisti vse programe glede preživetja in samovrednosti, ker samo tako lahko stoji in se samozavestno premika skozi življenje. Pametno je, da si večkrat ponovi naslednje trditve: »Dovoljujem si sijati v vsej svoji božanski lepoti; dovoljujem si biti jaz; dovoljujem si iti s tokom življenja.«

 

5.      Peta naša osebnost je povezana s srčno čakro.

Peta osebnost se skrči v klopčič, ko žaluje, je ranjena ali razočarana. Ta ranjena osebnost, ki ne občuti ljubezni, ne more dajati ljubezni, ker ne more dati, česar nima. Tudi če bi osma osebnost želela biti bolj duhovna, ji peta osebnost vedno znova pokaže, da je Zemlja kraj trpljenja in zlorabe.

Da se peta osebnost pozdravi, naj opazuje lepoto Stvarstva. Svojo pozornost naj namenja prebujanju življenja (vsako jutro se rodi nov dan) in domačim ljubljenčkom, ki se igrajo, ter ob tem občuti še več sreče ali naj si vzame čas, da se crklja s svojo družino in ob tem občuti hvaležnost ter zadovoljstvo. Peto osebnost pozdravi radost življenja. Že samo sedenje ob potoku ali morju zadošča, da se začne zdravljenje.

 

6.      Šesta naša osebnost je povezana z grleno čakro in izražanjem lastne resnice. Šesta osebnost, ki je ranjena, se boji resnice, še bolj strah pa jo je, da bi jo izrekla. Šesta osebnost, ki ima okrog vratu železno okovje strahu, slej ko prej zaduši samo sebe. Ujeta je v čustva jeze, žalosti in razočaranja. Šesta osebnost je odgovorna za potovanje energije po hrbtenici navzgor v možgane. S tem, ko na neki način izrazi svoja čustva – tudi če to pomeni, da kriči ob vodi ali tuli od bolečine ali v gozdu objema drevesa – se osvobodi. Za šesto osebnost je ključno izražanje, ker s tem sprosti kanal, da lahko življenjska energija potuje po hrbtenici v možgane.

 

7.      Naša sedma osebnost je povezana s čakro tretjega očesa in zmožnostjo videnja božanske lepote, ki jo obdaja. Sedma osebnost, ki je prepričana, da je za vse sama, in ne verjame v podporo vseh svetih bitij, ima velike težave z očmi, vrtoglavico, staranjem in degenerativnimi obolenji. Sedma osebnost, ki je na 'prestol boga' postavila avtoritete (zdravniki, duhovniki, vlada, mož …) in ne zaupa v svoje božanske sposobnosti, sama sebi povzroča kup težav – tudi psihične.

Sedma osebnost se uči izpuščanja in odpuščanja – ko odpusti vsem, ki so jo na kakršen koli način ranili ali razočarali, se ji aktivira tretje oko, ki ji dovoljuje zaznavati in videti veliko več – aktivira se ji intuicija. Lahko 'prebere' svoje zapise, ki jih nosi v svojem svetlobnem telesu, lahko pa tudi drugim pomaga prepoznati njihovo resnico.

Sedma osebnost je povezana z zmožnostjo videnja vsega, kar je onkraj tega, kar vidijo fizične oči.

 

8.      Naša osma osebnost je povezana s kronsko čakro in zavedanjem, da je vsak izmed nas neskončno ljubljen. Kronska čakra je vstopna točka belega žarka čiste božje svetlobe, ki prek epifize (češerike) napaja z energijo celotno telo. Epifiza je kot kozmična antena, ki sprejema sporočila vodnikov, angelov in vnebovzetih mojstrov. Ta sporočila osma osebnost zazna prek intuicije kot globoko vedenje in zavedanje. Vsakič, ko osma osebnost potrjuje: »Boga ni«, si čez glavo nadeva pokrov. Osma osebnost se pozdravi, ko izreka trditve vere, ko iskreno moli in se zahvaljuje za vse darove, ki jih prejema vsak dan. Pozdravljena osma osebnost se vedno bolj zaveda svojih božanskih sposobnosti.

 

9.      Naša deveta osebnost pa je povezana z zlatim plamenom, ki se ne dotika fizičnega telesa, je pa upodobljen na freskah svetnikov kot zlati sij. To polje čiste zlate božje svetlobe imamo vsi. Bolj ko naša deveta osebnost verjame v ločenost, v to, da Boga ni, bolj ko se boji energij in črne magije, manjši je pretok te svetlobe v njeno polje. Po drugi strani pa – bolj ko potrjuje, da Bog je, bolj ko potrjuje, da je ljubljeni otrok Stvarstva, bolj žari, ker jo preplavlja bleščeče polje božje svetlobe. Izreka naj si:

 

»Jaz sem božansko ljubljena! Jaz sem božanska ljubezen! Jaz sem svoja najboljša kreacija! Jaz sem najboljša različica sebe! Vredna sem uspeha! Vredna sem ljubezni! Vredna sem življenja! Jaz sem navdih svoje lastne sreče! Jaz sem ideja, ki se udejanja! Odpiram se višjim vibracijam! Vdihujem svojo božansko moč! Občutim, kako se veča moja moč! Jaz sem božanska kreacija ljubezni! Jaz sem Božja! Jaz sem božanski otrok, ki je vreden življenja! Jaz sem celostna taka, kot sem! Jaz sem vredna ljubezni! Jaz sem nova zavest! Čutim, kako se vame steka novo življenje! Sprejemam zdravilno božjo svetlobo! Vdihujem svojo moč! Vdihujem Višji jaz! Občutim, kako se celotna moja bit polni z zdravilno božjo svetlobo! Vredna sem življenja! Dovoljujem, da se vame potopi polje neskončnih možnosti! Eno sem s svojo višjo dušo! Celotna moja bit je prepojena z neskončnim življenjem. Vredna sem čudeža življenja! Moje življenje je polno zdravja in sreče! Moje življenje me podpira! Vredna sem sprejeti darila večnega! Moja ustvarjalna energija se izraža skozi mene! To se dogaja ponovno, ponovno, ponovno … vdihujem, čutim … in se smejim, ker sem jaz ta trenutek cela in veličastna!!! Jaz sem sprejemnik za božanska sporočila! Jaz sem zdraviteljica in sem popolnoma ozdravljena! Jaz sem Kristusova zavest! Jaz sem Veličastna! Jaz sem blagoslovljena radost življenja! Hvala za ta trenutek, hvala za življenje, hvala za vsak nov vdih! To sem JAZ – Radost, Sreča in Življenje!«

 

Cilj zemeljskega življenja je, da se vseh teh devet osebnosti združi v eno celovito, celostno osebnost. Ko je srce prežeto s hvaležnostjo do vsega – tudi za grenke izkušnje – se vzpostavi veličasten steber luči, ki seva v neskončnost.