Imeniovali so jo dvoje src

216 strani

mehka vezava

dobava takoj

cena: 13,77 eur

Namig:

Knjiga spada v vašo osebno knjižnico!

Imenovali so jo dvoje src


Marlo  MorganPripoved o odiseji Američanke, ki je leta 1993 živela s plemenom aboridžinov v avstralski divjini in spoznala njihov odnos do narave in življenja.

Iz vsebine:

Resnični ljudje (beri domorodci)  lahko uporabljajo telepatijo predvsem zato, kr ne ponarejajo resnice, ker se nikoli ne lažejo, ne zatekajo se niti k majhnim lažem in nikoli ne uporabljajo prostaških izrazov. Nobenih laži ni, torej nimajo ničesar za skrivati. Ne boljo se odpreti svojega uma in so pripravljeni sprejeti in posredovati informacije.

Toda v mojem svetu, kjer ljudje kradejo v podjetjih, goljufajo pri davkih in se varajo, ne bi telepatija nikoli šla. Moji ljudje ne bi nikoli privolili v tako "umsko odprtost".  Preveč prevar morajo skriti, preveč prizadetosti, preveč grenkobe.

Kar zadeva mene, bi zmogla odpustiti vsem, ki so mi naredili krivico? Bi si mogla odpustiti vse trpljenje, ki sem ga prizadela? Upala sem, da bom nekega dne zmogla izpostaviti svoj um, nato pa stati v ozadju in opazovati razkrivanje in raziskovanje svojih vzgibov.

Morala  sem se naučiti, da si odpustim in ne sodim preteklosti, temveč se učim iz nje. Pokazali so mi, kako pomembno je, da se sprejmeš, si resničen do sebe in se vzljubiš, nato pa si tak do drugih.

Veleli so mi, naj plešem z lovko sanj. Najučinkovitejše je vrtenje. Vprašanje si trdno zasidraš v zavest in ga med vrtenjem nenehno ponavljaš. Domorodci menijo, da je najučinkovitejše vrtenje okoli svoje osi, saj stopnjuje delovanje energijskih vrtincev v sedmih ključnih delih telesa; stojiš z iztegnjenimi rokami in se vrtiš v smeri urinega kazalca. (enako kot Vrelec mladosti - opomba urednice spleten strani)

Nič ni narobe, če preizkusiš negativna čustva in uvidiš kakšne občutke ti vzbudijo, gotovo pa jih ni dobro ohranjati in obtičati v njih. Duša si nadene telesno obliko, da se igra in ugotovi, kako je, če si srečen ali žalosten, ljubosumen ali hvaležen..naša dolžnost pa je, da se iz izkustev učimo in nazadnje razumemo,  kaj vzbuja boleče in kaj lepe občutke.

Mutanti (ljudje, ki so pozabili starodavne spomine – torej mi) se prepirajo o imenu Boga, o zgradbah v njegovo čast, o dnevih, ki naj bi mu bili posvečeni, o času, ki naj bi mu ga namenjali. Je prišel na Zemljo ali ne?... 

Resnica je resnica: če koga prizadeneš, prizadeneš sebe; če komu pomagaš, pomagaš sebi; vsi smo iz krvi in kosti. Razlikujemo se po srcu in nameri. Mutanti razmišljajo v obdobju enega  samega življenja;  o jazu in ločenosti. Resnično ljudstvo razmišlja  o večnosti. Vse je eno, naši predniki, naši vnuki, vse življenje, ki je vsepovsod!

Ime:
Priimek:
E-pošta:
GSM:
Ulica:
Kraj:
Poštna št:


Imeniovali so jo dvoje src