Ime Ariel pomeni »Božja Moč in Pravica«.


Nadangel Ariel deluje z žensko energijo. Moč, ki je v milini in graciji; moč, ki je v spoštovanju sebe in drugih; moč, ki je v sočutju; moč, ki je v povezovanju v najvišje dobro vseh; moč, ki je pravična. Povezana je s čistim obiljem vsega dobrega na vseh ravneh – čista blaginja. Ariel je največkrat upodobljena z levom. Najdemo lahko tudi njene podobe, ko je odeta v zlat plašč, ki ga prekrivajo njeni zlati lasje. V rokah drži zlat rog, iz katerega kipi čisto zlato.


Je zaščitnica živali in narave, Ariel je posrednica obilja vsega dobrega v naših življenjih. Čisti uroke, prekletstva, črno magijo ter družinsko karmo. Temo pretvarja v svetlobo. Ariel govori: »Bodi v svetlobi, živi s svetlobo, deluj skozi svetlobo.«


Deluje z zlato svetlobo in zdravi vse vidike naše duše. Nadangel Ariel zdravi ranjene odnose – našo dušo čisti vseh težkih energij in nas vodi k Bogu. Osvetljuje nam pot naprej. Čisti karmične vezi in ureja srečanje dušnih partnerjev.


Z milino nas nagovarja, naj spustimo vso temo, ki jo nosimo v srcu. Navdihuje vodje, ki ljudem pomagajo pri premiku naprej.


Nanjo se lahko obrnemo vedno, ko opazimo nesoglasje v nas samih – ko se nam po umu vrtinčijo temne misli, in jo prosimo, naj nas osvetli z zdravilno zlato božjo svetlobo. Nadangel Ariel pokličemo na pomoč vedno, ko občutimo energijski napad temnih misli drugih ljudi. Prosimo jo, naj temne misli prečisti s svetlobo in jih pošlje v svetlobo, da ne bi ranile nikogar več.


Afirmacije in molitve k nadangelu Arielu:Zavedam se, da je v meni božja moč. Sprejemam božjo pomoč. Dovoljujem, da se mi v življenju dogajajo čudeži skozi svetlobo in moč nadangela Ariela.


Nadangel Ariel, predajam ti svojo bolečino: »Naj se moje težave (lahko vstavite specifično težavo) uredijo v Luči, z Lučjo in skozi Luč Božje Svetlobe.«


Sprejemam vse bogastvo tega Stvarstva. Dovoljujem, da se prečistijo z močjo nadangela Ariela vse finančne blokade in da nadangel Ariel blagoslovi moje življenje z obiljem vsega dobrega.

Nadangel Ariel, prosim, osvobodi me vseh urokov – vplivov temnih misli – tako mojih kot misli, ki mi jih pošiljajo drugi ljudje. Naj se vsa tema razblini v moči svetlobe. Hvala za pomoč in zaščito. Jaz sem svetloba, jaz sem božja moč, jaz sem božja svetloba, jaz sem ljubezen, jaz sem sočutje in milina.


Več o nadangelih v knjigi Ko imajo duše žur