Odrasel človek ima 5 litrov krvi, otroci okrog 4 litre. Dolžina vseh žil v našem telesu je 150.000 km. V času mirovanja srce odraslega človeka v eni minuti prečrpa približno 55 litrov krvi.  Za dobro delovanje naše srce in ožilje potrebujejo tudi  maščobe.

V naši prehrani je sicer dovolj maščob, vendar so prisotne  večji del External link opens in new tab or windowle slabe (nasičene) maščobe, ki jih zaužijemo s pečeno in ocvrto hrano (pečen krompirček). Francozi pravijo za ostale Evropejce , da se držimo naslednjega  pravila: "Nobeno olje ni dovolj drago za moj avto in tudi najcenejše olje je dovolj dobro za mojo solato."

Zato ni presenetljivo, da ima kar 74%  Slovencev povišan holesterol v krvi, ki je glavni vzrok za srčno-žilna obolenja, ki povzročajo smrt pred 65. letom starosti (infarkt in kap).


Srčno-žilna obolenja so svetovni problem! 

External link opens in new tab or windowlosos avokadooljčno oljekalčkiskušeoreščki

    
External link opens in new tab or windowOgled označbe

 

Cena: 35,47 €

 

 

 

 

 

 

          


OMEGA-3 plus- prehransko dopolnilo na osnovi večkrat nenasičenih maščobnih kislin


90 kapsul - koda 929                  Cena: 35,47 €

 

 Vseh osem omega-3 maščobnih kislin iz rib.


Prednosti:

 • Omega–3 Salmon Oil Plus temelji na čistem, naravnem lososovem olju in ponuja vse prednosti polnovrednih živil enega najbogatejših virov omega-3 maščobnih kislin.
 • To je prvo tovrstno prehransko dopolnilo, ki zagotavlja standardizirano količino vseh osmih članov družine omega-3, ki sodelujejo v človeški prehrani.
 • Na osnovi čistega, naravnega lososovega olja.
 • Izdelek testirajo na več kot 200 potencialnih škodljivih snovi.


Podrobnosti:

 • Biorazpoložljive omega-3 maščobne kisline, ki se z lahkoto absorbirajo.
 • Dokozaheksaenojska kislina (DHK) ima vlogo pri delovanju možganov.
 • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida.
 • Eikozapentaenojska kislina (EPK) in DHK imata vlogo pri delovanju srca.
 • DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.
 • (Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 3 g EPK in DHK.)
 • DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi.
 • Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHA) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. (Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA in eikozapentaenojske kisline (EPA).)


Vzemite 3 kapsule na dan, med obroki.

Več o izdelku preberite External link opens in new tab or windowTUKAJ.

* Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.External link opens in new tab or windowOgled označbe


35,33 €

  

        

WHEAT GERM OIL WITH VITAMIN E - Olje iz pšeničnih kalčkov z  vitaminom E

100 kapsul- koda 562                 

 

Olje iz pšeničnih kalčkov z naravnim vitaminom E.


Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.


Podrobnosti:

 • Ponuja vseh 8 članov vitamina E, za zaščito širokega spektra, 4 tokoferoli in 4 tokotrienoli.
 • Zagotavlja naraven vitamin E iz pšeničnih kalčkov

Vzemite 1 kapsulo na dan.

Več o izdelku preberite External link opens in new tab or windowTUKAJ.

* Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.     External link opens in new tab or windowOmega 3 plus - NeoLife

POMEMBNO!

 

Včasih se ljudje ustrašijo, ker imajo previsoke trigliceride v krvi in/ali  imajo preveč slabega holesterola LDL. 

Dober holesterol je pa prenizek.

Kaj to pomeni? Kaj je potrebno narediti, da se vzpostavi ravnovesje?


 

Trigliceridi: to pomeni, koliko maščobe je v krvi. Trigliceride lahko uspešno znižate z zdravo prehrano, izogibajte se škodljivih maščob ( mlečna maščoba, maščoba v polnomastnih sirih, maščoba na juhi, maščoba v mesu - pečenka!, maščoba v salamah, maščoba v pečenem krompirčku...) Nikakor pa ne smete črtati iz svojega jedilnika vseh maščob. Uživajte dobre maščobe - ribje maščobe, oljčno olje, bučno olje, olje iz pšeničnih kalčkov. V zrnih je veliko dobrih maščob, vendar ne v polnozrnatem kruhu, saj dobre maščobe oksidirajo, te pa povzročajo oksidacijo v celicah.

 

LDL holesterol - škodljivi holesterol. Na stenah žil nastajajo mikropoškodbe, ki bi jih telo samo popravilo, če bi imelo dovolj antioksidantov. Najmočnejši antioksidant je C vitamin. Ker pa ga s hrano zaužijemo premalo, telo pošlje nadomestno snov. Ta sanira žile, vendar pa dela tudi škodo, saj postaja kri vedno bolj gosta. Ta  snov se imenuje LDL holesterol.(vir  Dr. Mathias Rath).Kaj pravijo stranke:

Moj mož pridno zoba omego 3. Naj ti prišepnem,da je uredil holesterol in pritisk tako dobro,da  še sam ne more verjet! Ne samo s temi kapsulami,to vem,uboga me namreč tudi pri spremembi prehranjevanja,  ki se ga kar držimo po tvojih navodilih. Super ,hvala, zelo sem ti hvaležna za vsak nasvet in informacijo. Lep dan ti želim - Joži


Dvignite imunski sistem!Ste vedeli, da so težave s srcem in ožiljem v osnovi tiho vnetje? Antioksidanti