Voda vas lahko pozdravi

 

            Na japonskem je navada pitja vode takoj po bujenju. Tudi znanstveni testi so  potrdili prednosti te tehnike. Zdravljenje z vodo daje rezultate pri "starih" in  resnih boleznih, kot tudi pri  "novih" modernih boleznih. Na Japonskem je priznano tovrstno zdravljene kot 100% zanesljivo zdravljenje sledečih bolezni:

 • glavoboli
 • bolečine v telesu
 • srčni problemi
 • artritis
 • hitro bitje srca
 • epilepsija
 • maščoba v krvi (trigliceridi)
 • bronhitis
 • astma
 • TB
 • meningitis
 • bolezni mehurja in ledvic
 • bruhanje
 • gastritis
 • driska
 • hemoroidi
 • diabetes
 • zaprtje
 • vse bolezni oči
 • bolezni maternice in menstrualni problemi
 • rak
 • bolezni ušes, grla in nosu

 

NAČIN ZDRAVLJENJA

 

 1. Čim se zjutraj prebudite,  še preden si umijete zobe, popijte 640 ml vode
 2. umijte si zobe in ustno votlino in naslednjih 45 minut ne zaužijte ničesar
 3. po 45 minutah lahko normalno jeste in pijete
 4. po 15 min. ( kolikor traja zajtrk), ne jejte in pijte ničesar naslednji 2 uri
 5. tisti, ki so stari in bolni in ne morejo popiti 4 kozarce vode naenkrat (dokler se ne privadijo), lahko začnejo tako, da naenkrat popijejo toliko vode, kot je lahko, potem pa vsak dan povečujejo količino, dokler ne dosežejo teh 4  kozarcev
 6. ta metoda pozdravi bolne, zdravi pa bodo uživali še več zdravja

 

KOLIKO DNI JE POTREBNO PITI VODO, DA SE STANJE IZBOLJ�?

 1. visok  krvni tlak - 30 dni
 2. gastritis - 10 dni
 3. diabetes - 30 dni
 4. zaprtje - 10 dni
 5. rak - 180 dni
 6. TB - 90 dni

 

Ljudje, ki imajo artritis, naj prvi teden pijejo 640 ml vode samo 3 dni, od drugega tedna naprej, pa naj pijejo vodo vsak dan.

 

Ta metoda zdravljenja nima nobenih stranskih učinkov, razen tega, da boste večkrat odvajali vodo.

 

Dobro  bi bilo, da bi se ta metoda uporabljala tekom celega življenja, ne pa samo takrat, ko zdravimo določeno bolezen.

 

(vir: Drink wather on  empty stomach)

 

Prehranska dopolnilaPoleg tega, da velliko pijete, da se gibate, je pomembno,  da tudi vaše celice dobijo prava hranila. Dopolnite svojo prehrano z napitki za zdravo hujšanje in pospešite zdravo hujšanje

External link opens in new tab or windowPet stvari, ki jih niste vedeli o vodi 

 

 

Konzumacija tekočine je izjemnega pomena tudi pozimi, ko zunaj ni visokih temperatur in mnogi kar pozabijo na žejo, dokler ni njihovo grlo popolnoma izsušeno – takrat pa je telo že dehidrirano, zato je potrebno piti že pred tem trenutkom.
Vsak del organizma za svoje pravilno delovanje potrebuje vodo in ne obstaja metabolni proces, ki bi lahko potekal brez nje. Voda izboljšuje mentalne funkcije, pomaga pri izgubljanju kilogramov, je gorivo za možgane in ščiti pred mnogimi boleznimi.1. Izboljšuje mentalne funkcije


Če ste že pozabili, o čem je govoril ta članek na začetku, vaši možgani nujno potrebujejo vodo. 80% možganskega tkiva je sestavljenega iz vode, zato je pomembno, da jo možganom dovajamo ves čas. Klinične raziskave kažejo, da dehidracija zmanjšuje kratkoročno pomnjenje in moti koncentracijo. Logika je enostavna. Če možganom odvzamete najpomembnejšo sestavino za funkcioniranje, imate problem – kot bi želeli voziti avto brez goriva.
V možganih voda redči tekočine, ki raznašajo proteine in encime, in pomaga pri njihovem prenašanju na ciljne točke. Ko je telo dehidrirano, tekočine potujejo v možgane počasneje in zato se upočasni njihovo delovanje. Voda iz telesa prav tako izpira proste radikale, ki škodujejo organizmu.2. Lahko prepreči nevarne bolezni


Artritis, rak in srčni problemi so nevarne bolezni, ki mučijo milijone ljudi, lahko pa se jim izognete, če pijete vodo. Čista voda je ključna sestavina hrustanca, ki obdaja sklepe. Je pomemben del tekočine v sklepih, ki le-te podmaže in služi kot amortizer za udarce. Če ima telo dovolj vode, je v sklepih manj trenja, kar pomeni manj artritisa.
Prav tako voda iz telesa izpira toksične snovi. S pitjem večjih količin vode zmanjšujemo čas, ki je potreben za prečiščevanje organizma. Posledično  se strupene snovi ne utegnejo nakopičiti v črevesju in mehurju, kar seveda pripomore k temu, da smo vedno bolj zdravi - to pa je prva zaščita pred rakom na debelem črevesju. Voda preprečuje želodčne težave, z uriniranjem pa se znebimo tudi snovi, ki povzročajo prehlade in vnetja.

 

 

3. Pomaga pri zdravem hujšanjuExternal link opens in new tab or window


Če ste lačni, popijte kozarec vode. Ta ne vsebuje ne kalorij ne maščob, a dokazano zmanjšuje občutek lakote. Voda pospešuje metabolizem, kar je še bolj pomembno. Več vode v telesu pomeni hitrejše izgorevanje kalorij. Raziskave kažejo, da po dveh popitih kozarcih vode telo potrebuje 10 do 40 minut, da začne metabolne procese, nato pa porablja 30 odstotkov več kalorij. Nekatere raziskave so pokazale, da osebe, ki pijejo šest kozarcev vode na dan, shujšajo tri kilograme  na leto.4. Preprečuje karies


Pravijo, da je nasmeh vreden milijon dolarjev in ne stane nič. Vsi pa vemo, koliko nas stanejo obiski pri zobozdravniku. Znano je, da je voda sestavni del mnogih telesnih tekočin, med njimi tudi sline, ki je pomembna v boju proti kariesu. Propadanje zob se začne s koncentracijo kisline, ki načne zobno sklenino. Slina nevtralizira to kislino, vsebuje pa tudi posebne minerale, ki pomagajo pri obnovi zob.

 

 

5.  Dozirajte količino vode


Pomembno je, da konzumirate potrebno količino vode, ne smete pa pretiravati. Povprečna oseba porabi tri do štiri kozarce vode na dan z dihanjem in znojenjem. Če temu dodamo nekaj obiskov stranišča in malo telovadbe, boste izgubili že osem kozarcev vode. Zato je pomembno, da potrošeno količino nadomestite, vendar ne pretirano. Prevelika količina vode za odraslo osebo je okrog devet litrov vode na dan.

 

vir lifestyle.enaa.comProgram za hujšanje                                                                Želite več energije?                                                          Želite  dobro prebavo?Pospešite zdravo hujšanje z antioksidanti topnimi v vodi - C-vitamin aktivira zdravo hujšanje!