Snov glutation pomaga pri razstrupljanju telesa


Glutation je telesu lastna snov , molekula, ki jo telo samo izdeluje. Glutatoin je potreben, da ostanemo zdravi. 

Glutation sestavljajo tri aminokisline: glicin, glutamat in cistein in jo najdemo v vsaki celici telesa.


Bolj ko jeste slabo hrano, manj imate sestavin iz katerih telo lahko izdela glutatoin, poleg tega pa se raven glutatiina v telesu močno zmanjša. Jetra so vse bolj obremenjena, zato ne zmorejo več opravljati svoje funkcije razstrupljanja. Ko poleg slabe prehrane dodate še  stres, onesnažen zrak, zdravila in sevanje, ste bolj podvrženi za razpad celic in posledično se vam dvignejo okužbe, pospešeno se starate, več imate okužb ali raka.


Glutation je ključnega pomena za delovanje imunskega sistema; je mojster razstrupljanja, glavni antioksidant, ki skrbi, da presnova v celicah dobro teče.


Ko imate dovolj glutatoina, se počutite nepremagljive - tako psihični, kot fizično.

Raziskave so pokazale, da povišane ravni glutationa vplivajo na zmanjševanje mišičnih poškodb, zmanjševanje časa okrevanja po poškodbah, povečata se moč in vzdržljivost, hkrati pa se hitreje topi maščobna zaloga - pospeši hujšanje in se pospeši razvoj mišic.


Kaj je glutation?


Glutation sestavljajo tri aminokisline: glicin, glutamat in cistein in jo najdemo v vsaki celici telesa. Skrivnost njene moči pa je v žveplu. Žveplo je lepljiva, smrdljiva molekula, ki deluje kot lebdeči papir, na katerega se lepijo vse slabe snovi v telesu kot so prosti radikali, in težke kovine kot so živo srebro, kadmij in aluminij.


Kako izdelati glutatoin?


Aminokisline glicin, glutamat in cistein se nahajajo v


 • Živalski viri: svinjina, piščanec, puran, raca, jajca, mleko, mlečne beljakovine, skuta, sir, jogurt in sirotka
 • Rastlinski viri: rdeča paprika, česen, čebula, brokoli, brstični ohrovt, oves,  pšenični kalčki


Torej, kot vidite, potrebujete raznoliko hrano. Dejansko pa se “zatakne” takrat, ko hitite, ko nimate časa za pripravo zdravih obrokov in ko lakoto potešite s hitro hrano. Takrat nimate sestavin, da bi vaše telo lahko naredilo glutation, postali boste utrujeni, stari, brez energija in s “šlavfom” okrog pasu. (vir:Glutation mojster vseh antioksidantov)


Napitek NeoLife vsebuje vse, kar potrebujete za izdelavo glutatoina:


vse tri aminokisline, poleg tega pa še 19 ostali aminokislin, ki gradijo celice, razstrupljajo telo, gradijo imunski sistem; vsebuje silen in vitamin C - torej vse, da se vaše telo začne razstrupljati.


 

Smuti, ki pomaga pri razstrupljanju telesaV blenderju zmiksajte:


 • 1/2 avokada
 • 1/2 banane
 • skodelica peteršilja
 • 1/2l kumare
 • malo koromača
 • ščepec soli
 • 1 dl jogurta
 • 1 žlico skute
 • zalijte s sirotko (količina je odvisna od tega kako tekoč smuti vam je všeč)

Jogurt, skuta in sirotka vsebujejo dobre probiotične bakterije, peteršilj je vir prebiotokov in vlaknin, da se dobre bakterije lahko razmnožujejo, banano dodamo za okus, avokado pa vsebuje vseh 18 esencialnih aminokislin, ki so potrebne za razstrupljanje telesa. Koromač vsebuje kalcij, magnezij, kalij, baker...spregledana zelenjava, ki vpliva na razstrupljanje.