Počitnice za Dušo in Telo


8 DNEVNA SANJSKA SARDINIJA

TERMIN: 18. 9. - 26. 9. 2023Napolnite si baterije s sončno energijo!

Napolnite si dušo in telo s pozitivno energijo in svežim zrakom!Z Minko na sanjsko Sardinijo - polnjenje baterij

 

Kdaj?


od  18. 9. 2023 - 26. 9. 2023

Kje?


Sardinija

Koliko?

Za dodatne informacije pokličite na telefon: 040-688488 ali pišite na  External link opens in new tab or windowvlado.balazinec@gmail.com


Sanjska Sardinija


 Včasih si je dobro vzeti nekaj časa zase in si napolniti baterije


Pomanjkanje časa, slabo vreme, hiter tempo, obveznosti tako doma kot v službi prisilijo človeka, da sebe da na stranski tir. Če se poleg vsakodnevnih obveznosti nabere še dodatni stres - nerazumevanje v službi ali doma, se nam tla pod nogami začnejo rušiti. Nekaj časa še lahko "balansiramo", ko pa se duša utrudi, takrat enostavno ne gre več. Včasih zbolimo - že samo prehlad kaže na to, da se je potrebno ustaviti.

Prav s tem namenom organiziramo počitnice za dušo in telo - da si po dolgi zimi napolnimo baterije s sončno energijo, da si ponovno napolnite dušo, duha in telo s pozitivno energijo ter svežim zrakom.


  • ljudem, ki imajo hiter tempo - polnjenje baterij
  • ljudem, ki že dolgo nosijo v svojem srcu žalost in težo - čas je, da se sčisti srčna čakra
  • vsem, ki si želijo oseben nasvet - tam bomo cel teden in časa za klepet bo dovolj - včasih se v življenju pojavijo težave, preko katerih ne moremo sami in potrebujmo nasvet nekoga, ki je mogoče to pot že prehodil pred nami
  • vsem, ki si želijo naučiti kako sebe postaviti na prvo mesto - morda je to že prvi korak

Kdo bo izvajal delavnico?

Minka Marija Gartnar - malo sem dodelala Minka GantarMislim, da me že poznate. Nasvete, ki jih delim z ljudmi preko el. pošte in preko knjig Ko imajo hormoni žur in Ko ima življenje žur, bomo izvajali v praksi. Začeli bomo z jutranjim ritualom, ki ga izvajam vsako jutro - vsako jutro se zahvalim svetlim silam za podporo, naredim vrelec mladosti...; jedli bomo hrano po sistemu glikemičnega indeksa, pomagala vam bom, da skupaj najdemo vzrok, če se je življenje "zataknilo"...PROGRAM:

1.DAN: Odhod avtobusa v opoldanskih urah iz Ljubljane preko Postojne, Ajdovščine, Nove Gorice in vožnja proti Italiji mimo Benetk, Firenc do pristaniškega mesta Livorno (559 km), kjer se bomo vkrcali na trajekt in sledi nočna vožnja na Sardinijo. Med vožnjo bomo poslušali predavanje Minke Gantar o zdravju in osebni rasti.


2.DAN: Pristanek trajekta ob 07.00 uri zjutraj na prelepem otoku. Vožnja mimo Golfa Aranci in vožnja po Costa Smeraldi. Sledi sprehod po Porto Cervu (najdražje mesto na Sardiniji, ki ga je zasnoval princ Karim Aga Khan) in prosto za jutranjo kavico. Vožnjo bomo nadaljevali do Baia Sardinija, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo na Phi beach, ki je sedaj ena izmed najelitnejših diskotek na otoku. Nadaljevanje vožnje do hotela. Prosto oziroma raziskovanje turističnega kompleksa. Večerja in nočitev.


3.DAN: Jutranje razgibavanje z meditacijo ob 7.30 uri. Zajtrk. Po zajtrku prosto za kopanje v resortu. Večerja in nočitev.
Napredni paket: Odhod do Capo d Orso, kjer si bomo ogledali znamenitost, gigantsko skalo v obliki medveda. Pot bomo nadaljevali do S.Teresa di Gallura in nadaljevali vožnjo proti naj severnejšemu delu Sardinije Capo Testa (kopanje). Pohod do Valle di Luna in ogled rimljanskega kamnoloma. Dolina Valle di Luna je posebna tudi zaradi ljudi, ki živijo v naravi brez elektrike in drugih pripomočkov v zavetju mogočnih skal, kjer so si uredili svoja bivališča. Vrnitev v resort.


4.DAN: Jutranje razgibavanje z meditacijo ob 7.30 uri. Zajtrk. Po zajtrku prosto za kopanje v resortu. Večerja in nočitev.

Napredni paket: odhod proti mestu Palau in odhod z ladjo v nacionalni park La Maddalena, ki je bil ustanovljen 4.1.1994 in obsega 180 km obale. Vožnja do otokov Spargi (costa corsara), S.Maria (costa S.Maria) kopanje, malica, ogled mesta La Maddalena. Povratek v hotel okoli 18.00 ure.


5.DAN: Jutranje razgibavanje z meditacijo ob 7.30 uri. Zajtrk. Po zajtrku prosto za kopanje v resortu. Večerja in nočitev.
Napredni paket: izlet na drugo stran otoka (Alghero) eno najbolj živahnih sardinskih letovišč. Še danes so vidne ponosne katalonske korenine. Sprehod za srednjeveškim obzidjem nam bo razodel mestne skrivnosti. Nadaljevanje vožnje do Capo Caccia in ogled Neptunove jame (668 stopnic vklesanih v mogočne klife) ena najlepših morskih jam v Sredozemlju. Vožnja proti Sassariju in ogled Basilica della Santissima Trinità di Saccargia, ki je bila zgrajena 1116 leta ter je ena izmed najlepših bazilik tistega časa. Vrnitev v hotel.


6.DAN: Jutranje razgibavanje z meditacijo ob 7.30 uri. Zajtrk. Po zajtrku prosto za kopanje v resortu. Večerja in nočitev.
Napredni paket: Po zajtrku odhod na severno stran otoka in ogled čudovitega srednjeveškega mesteca Castelsardo. Sprehod do impozantnega dvorca na vrhu mestnega hriba s katerega se razdaja čudovit pogled na vijugaste uličice in pisane hiške. Pot bomo nadaljevali do skale v obliki slona (Roccia dell elefante) in do Castedoria terme, si ogledali naravni vrelec v reki Coghinas (možnost kopanja), povratek v hotel.


7.DAN. Jutranje razgibavanje z meditacijo ob 7.30 uri. Zajtrk. Po zajtrku prosto za kopanje.
Napredni paket: ogled Tombe del Gianti (grobnice velikanov) ter vasi Nuraghi La Prisgiona (te skrivnostne stavbe vidite povsod - na gričih, ob cestah, in napol skrite v goščavi - posamično ali v skupinah. Večina jih je stožčaste oblike, z okroglo obokano notranjostjo, s hodniki in stopnišči. Niti dva nista enaka. Nekateri so bili namenjeni bivanju, drugi pa so bili obrambne utrdbe). V opoldanskih urah vrnitev v resort. V opoldanskih urah odhod avtobusa proti Olbiji. Postanek v nakupovalnem centru. V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali proti pristanišču in se vkrcali na trajekt. Nastanitev v 4-posteljnih kabinah​. Nočna plovba proti Livornu.

8.DAN: V jutranjih urah nadaljevanje vožnje iz Livorna proti Pisi, ki je eno najlepših in najpomembnejših toskanskih mest. V Pisi je začel svoj študij in znanstveno delo Galileo Galilei. Daljši postanek bo namenjen ogledu prelepega romanskega mesta, z znamenitimi spomeniki na Piazza del Duomo, ki ga imenujejo tudi TRG ČUDES s poševnim stolpom. Stolp se je zaradi peščenih temeljev začel nagibati skoraj od prvega dne gradnje (l.1173). Predviden prihod v Ljubljano, v poznih večernih urah.CENA: 749,00 EUR


NAPREDNI PAKET :  + 145,00 EUR  ( vsi izleti in vstopnine in jih plačate direktno na lokaciji)


Sanjska Sardinija 


CENA OSNOVNEGA PAKETA VKLJUČUJE:


welcome drink, povratni avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana–Livorno– Olbia–Cannigione–Olbia–Livorno–Pisa–Ljubljana, povratni prevoz s trajektom na relaciji Livorno,  Olbia - Livorno, 6-dnevno nastanitev v hotelu DEL BORGO ***, 5-dnevni polpenzion v hotelu Del Borgo *** (samopostrežni zajtrk in večerja, 3 hodi in 1/2 l vode), jutranja meditacija z Minko Gantar, nastanitev v 4-posteljnih kabinah na trajektu, ogled Porto Cervo, ogled  Phi beach, ogled Piazza del Duomo, cestnine, dnevnice šoferja, parkirnine, check fee, animacijo, organizacijo, spremljevalca ter DDV.

Napredni paket: 


osnovni paket + vsi izleti (vstopnina na  grad Castelsardo, ogled skale v obliki slona ((Roccia dell elefante)), ogled naravnega vrelca v reki Cohinas, ogled in vstopnina Rocca di Orso, ogled Valle di Luna, izlet z ladjo v nacionalni park La Maddalena, Alghero, vstopnina in ogled Neptunove jame, vstopnina v Basilica della Santissima Trinità di Saccargia, vstopnina v Tombe del Gianti in Nuragi La Prisgiona).

Obvezna doplačila: turistična taksa 17,50 EUR, enkratna prijava 3,5 EUR na osebo

Možna doplačila: doplačilo za dvoposteljno kabino na trajektu + 30,00 EUR na osebo v obe smeri, enoposteljna soba 130,00 EUR na osebo, riziko odpovedi +5,2% od končnega zneska,  zdravstvena asistenca v tujini 12,50 EUR
Popusti: brez kabine na trajektu – 50,00 EUR na osebo

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 40 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti ure odhodov in prihodov, zaradi možnih odstopanj v voznem redu ladijskega prevoznika. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.


Kdaj?

TERMIN: 18. 9. - 26. 9. 2023
MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE

Kje?


Sardinija

Koliko?


749,00 €*

Za dodatne informacije pokličite na telefon: 040-688488 ali pišite na External link opens in new tab or windowvlado.balazinec@gmail.com  - External link opens in new tab or windowhttps://www.4travel.si/sanjska-sardinija.html
External link opens in new tab or window

 

Kaj pravijo ljudje, ki so se že  udeležili delavnic in počitnic skupaj z Minko?


Minka pozdravljena,


ti si pa res frajerka.  Ukrepaš hitro, deliš objeme pohvale  in  pozdrave, pošiljaš slike;  deliš in trosiš ljubezen med ljudmi.

Spoznati tebe je razkošje v življenju. Si nežna  kot rožica, lahko stroga kot mati in prava dama, ki stoji trdno na tleh, obenem pa s krili visoko nad oblaki.

Biti v tem norem času z ljudmi, ki nosijo ljubezen v srcu in  iskrice v očeh  je več kot lahko človek pričakuje.

Hvaležna sem za vsak preživeti dan na Ižu, za vse dobre pogovore, delavnice in izmenjave mnenj vseh udeležencev.

Včasih se vprašam, ali je bilo to vse načrtovano za nas srečneže.  Delovali smo kot eno vesolje,  dihali kot eno srce!


Samo BOG ve  ali je to mogoče ponoviti?


Z nasmehom in objemom,

AmalijaSpoštovana Minka, zahvaljujem se za vse poslano in za teden, ki je bil lepši in boljši kot so bila vsa pričakovanja, ki sem jih imela pred odhodom. Srečna sem, da mi je bilo dano deliti tak teden z ljudmi, ki jih nisem poznala, pa vendar so mi sedaj dragi kot da ste vsi del moje družine.

Sama sem mama, imam dve hčerki, štiri vnukinje in enega vnuka. Imam tudi moža, ki se takega dopusta ne bi udeležil, mi pa dovoli, da sama spoznavam svet, ki je veliko lepši in boljši in kakršnega želim našim otrokom. Trudila se bom, da vsaj delček sveta z otoka Iža prenesem tudi med svoje ljubljene.

Minka, še enkrat hvala za vsako besedo, za vsako doživetje in za vse kar si delila z nami. Ponosna sem, da sem te spoznala, da sem bila del prelepega dopusta. Zame si Človek z veliko začetnico, si ženska, ki si jo moramo vzeti za zgled tudi starejše od tebe. Zame si ANGEL in želim ti veliko, veliko ljubezni. Ostani si zvesta in pojdi po poti, ki si jo začrtala. Rada te imam tako kot imam rada vse moje.
IrmaDrage/dragi,

od srca se vam vsem skupaj in vsakemu posebej zahvaljujem za skupna doživetja na otoku Ižu.
Tako malo sem pričakoval od teh počitnic-pa tako veliko dobil:)

Pred odhodom na Iž sem imel samo dve želji: da bom dobil vegansko hrano in, da ne bom v konfliktih. Nikogar nisem poznal od prej in vsak me je prijetno presenetil. Vsi ste res dobri ljudje (dušice). Lepo sem se počutil (sprejeto) v tej skupini pod vodstvom izjemne ekipe Klepeta ob kavi. Veliko lepih doživetij/trenutkov se mi je vtisnilo v spomin: obroki ob skupni mizi,
sončni vzhod, ples, risanje, božanska hrana, natakar, ki me je imenoval: prijatelju, pesmice, ki jih je zaigral Herbert, smeh Bernarde, leteče copate, 6 tibetanska vaja, zvočne kopeli, ki so me "odnesle", debat z Brankom, iskrenosti dvojčic, Tomaževi nasveti in pozitivizem, potepanje z Romano/Sonjo/Herbertom/Bernardo, modrosti Cvetke, nasvetov obeh izjemnih Karmen, Petrovo znanje, pozitivizem Nevenke, prijazni Mateji, sončna Minka, klepeti z Vido, Barbko, Amalijo na avtobusu, zanimivi pogovori s Svetlano, spominski kamenček s posvetilom,...
Občutek imam, da sem se vrnil nazaj v domovino drug človek. Presenečen sem nad samim seboj-da sem užival v risanju, plesu,...
Že nekaj let živim sam in v samoti (srečam zelo malo ljudi). V nedeljo, ko sem zopet ostal sam, sem bil malo izgubljen -pogrešal sem (vašo) družbo....upam še kdaj na snidenje...


Zdaj bom pa nehal, ker nisem vajen toliko govoriti-me je že začelo boleti grlo

Veliko sreče vsem!

S hvaležnostjo, M.


 

Osvobodila sem se velike travme, teža čustev je padla in počutila sem se olajšano. Huh -  kakšna svoboda!

 

Duhovne počitnice na Ižu so definitivno predstavljale eno izmed prelomnic v mojem življenju. Prijavila sem se predvsem zaradi želje po druženju z enako mislečimi ljudmi, vedela sem tudi, da bom pridobila novo znanje, izkušnje in se naučila novih tehnik, predvsem pa se zabavala in se naužila dobre volje in pozitive energije.

 

No, pridobila sem veliko več. Pričela se je moja transformacija. Soočila sem se s svojo temo in spustila k sebi svetlobo in ljubezen. Odprla sem srce in s pomočjo Minke, njene srčnosti, topline, znanja in sposobnosti predelala in se osvobodila velike travme, teža čustev je padla in počutila sem se olajšano. Huh -  kakšna svoboda.

 

Delo na sebi, je ob prisotnosti enako mislečih ljudi, pozitivne energije, prijetnega okolja, dobre volje in obilice smeha veliko lažje in hitrejše. Domov sem se vrnila notranje bogatejša, polna energije in dobre volje ter z novimi prijateljstvi. 

Špela

 

Draga Minka


Z besedami se ne da opisati kaj doživljam. Tako sem bila pripravljena. Tako pripravljena. Pa tako v stiski. Vsa sporočila, ki sem jih dobivala so bila prava. Pod tušem, v sanjah. V meditaciji. Pa sem mislila, da sem nora. Ko sem prišla nazaj v tako mi rečemo "budno stanje", sem postala žalostna. Ker nisem upoštevala, nisem verjela, nisem se poslušala. Zaradi strahu. Zdaj pa vem, da to niso samo sanje.


Moje telo še ne dojame čisto, moj um na bežne trenutke še podvomi.

Ko pridem v umirjeno stanje solze polzijo od sreče, ki se je sploh ne da opisati. Od hvaležnosti. Od ljubezni. Od svobode. Moje telo se še navaja, na nove vibracije, na pritok nove energije.

Tako se čutim kot še nikoli. Tako čutim živost življenja okoli sebe kot še nikoli. Ko smo se peljali domov so se dogajale take spremembe, da se jim ne morem načuditi. Niti jih ne bom z umom skušala razumeti, ker se ne da. niti mi večina ljudi ne bi verjela.


Že prej sem se veselila življenja, zdaj pa se ga veselim do neskončnosti :) Veselim se novih izzivov, veselim se vsega. 

Minka.....to kar si naredila zame.....ni besed, s katerimi bi ti lahko izrazila hvaležnost, ki jo čutim. Resnično ti hvala iz srca in duše.


TI si božja luč. In hvala ker si razsvetlila mojo dušo.


Pošiljam ti ljubezen.

LarisaNekaj utrinkov s počitnic pred korono - bilo je lepo <3


Sanjska Sardinija


Zadovoljstvo v sebi se odraža na zunaj -  postavite sebe na prvo mesto

 

Kdaj?


september - 18.9. do 26.9.2023


Kje?


Sardinija

Koliko?


749,00 €*

Za dodatne informacije pokličite na telefon: 040-688488 ali pišite na    External link opens in new tab or windowvlado.balazinec@gmail.com