Kaj pa, če je duša na potovanju?


Lisa Barnett v knjigi Neskončna modrost akaških zapisov govori o vzrokih za strah.


Mnogi strahovi nimajo nobenih korenin v vašem sedanjem življenju; občutimo lahko strah, vendar ne vemo, zakaj, in se ne spomnimo nobenega travmatičnega izkustva. Strahovi iz preteklih življenj vplivajo na nas, pri čemer resnično ne vemo, zakaj. Resnica je, da vsi nosimo določene čustvene bolečine in brazgotine, ki so posledica travm iz preteklih življenj. V to življenje smo prišli, da bi lahko polno zaživeli in globoko ljubili. Če vas je torej strah ljubezni, vode ali česarkoli drugega, se začnite temu posvečati …

… Strah pred tem, da bi bili opaženi, je še en ostanek težav iz preteklih življenj. Mnogi od nas se bojimo biti opaženi, ker smo bili v preteklem življenju usmrčeni, ko smo spregovorili v javnosti ali ker smo bili zdravilci.

 

Ko delam z ljudmi preko osebnih svetovanj, vidim, da mnoge težave izvirajo iz zapisa duše. Mlad fant, ki ga je dušilo, je prestal vse zdravniške preiskave – od ščitnice, pregleda krvi, »požiranje šlaufa« …, vse, kar je bilo možno, vendar je dobil vedno enak odgovor: »Zdrav kot riba.«


Videla sem, da je bil v enem od preteklih življenj obešen. Bil je sam, sirota in je pristal med roparji. Na koncu je pristal na vislicah. Očitno si je takrat obljubil, da ne bo nikdar več sam. Energijski zapis strahu se je prenesel v to življenje. Ko so se začele v družini težave z zdravjem in prepiri med starši, se je aktiviral dušni zapis, da bo spet sam, ter strah pred smrtjo, kar se je odražalo na občutku dušenja.


Kako se rešiti takega strahu? Dekodirajte podzavest!Strah pred smrtjo je izmed vseh strahov najbolj neupravičen, saj ni nobenega tveganja, da bi se poškodoval, ko si mrtev.


Albert Einstein 

Življenje brez strahu


Stres je odziv na nenehne spremembe, ki nas plašijo. Je izgovor, ki ga pogosto uporabljamo, da ne bi prevzeli odgovornosti za svoja čustva in svoje misli.

Prevzemite odgovornost za svoje življenje v svoje roke. Tako enostavno se je skriti in ne narediti nič; vendar to ni odgovornost. To je beg – beg pred samim seboj in pred svojim strahom. Strah pa je najlažje premagati tako, da mu pogledamo v oči.

 

 

Življenje brez strahu je odločitev.


Strah hromi, vera daje moč. Govorim o zaupanju, da se vedno vse uredi.

 

Vse je tako, kot je prav. Mirna sem. Neskončnemu v meni ne more spodleteti. Mojemu življenju vladata red in mir. Mojega duha prežema brezpogojna ljubezen. Na vseh področjih me vodi božanska inteligenca. Življenje me ljubi. Karte Prehod v novo dobo

 

Nekaj preprostih tehnik za premagovanje strahu:


  • Zaupajte v nekaj višjega – niste sami. »Mene vodi Bog; Bog pozna vse odgovore; vem, da je zame vedno poskrbljeno. Današnji dan polagam v božje roke in zaupam v božje vodstvo. Vse je dobro. Verjamem, verjamem, verjamem.«

  • Vse negativne besede, ki izražajo strah, kot so grozno, katastrofalno, kaj pa če, bojim se, da … zamenjajte s pozitivnimi besedami. Recite si: »Danes bo dober dan, zaupam.« Kadar imam »nor« dan, rečem: »Danes imam veselo.« Nočem, da je v mojem življenju norišnica; bolje je, da imam veselico.

  • Ne sodelujte v pogovorih in ne poslušajte novic, ki so polne skrbi in pesimizma. Pesimizem ljudi okuži s strahom, nasprotno pa vesele novice v ljudeh vzbudijo upanje in srečo. Ta odločitev mogoče pomeni, da boste na radiu poslušali samo še glasbo, da boste ugasnili televizor, ko se začnejo dnevne novice, in da v roke ne boste prijeli nobenega časopisa, ki je poln grozot.

  • Poiščite prijatelje, ki so polni upanja. Pravi prijatelji, ki vam res želijo dobro, so taki, ki vam dodajajo upanje. Tisti, ki vas kličejo in vas poiščejo samo zato, da na vas prelagajo svojo dramo, niso pravi prijatelji; to so moderne pijavke, ki vam črpajo življenjsko energijo. To so zajedavci vaše energije, to so vampirji!

  • Globoko dihajte. Dovolite, da vas napolni nova energija. Dih je osnovna energija – prvo, kar naredimo v življenju, je vdih, in zadnje, kar naredimo v tem življenju, je izdih. Če se vam zgodi, da vas napade tesnoba, samo globoko, zavestno dihajte. Poleg tega pa vam vsekakor svetujem, da podprete svoje telo z vitamini skupine B, vitaminom C, omego 3 ter kalcijem. To je osnovna kombinacija hranil, ki pomagajo pri obnovi živčnih celic, ko pride v možganih do »kratkega stika«

  • Začnite izpisovati iz knjig trditve in odstavke, ki temeljijo na upanju. Zavedati se moramo, da je naš duh tako kot posoda. Celo življenje so nam ljudje, ki so nam želeli dobro, vcepljali strah – delili so to, kar sami nosijo v svoji čustveni posodi – delili so strah. Sedaj je čas, da napolnite svojo čustveno posodo z vero in
  • upanjem. Vzemite zvezek in začnite pisati svojo knjigo upanja!


Karte Prehod v novo dobo - Novo jutro 

Stvarstvo mi čestita za pogum! Sem na pravi poti – vse poti naprej so gladke.

Vse je na pravem mestu. Strah je obraz teme – jaz sem svetloba. Z negativnimi mislimi in prepuščanjem strahu zaviram napredek. Vse je prav. Pred menoj je novo obdobje, najhuje je za menoj. Ohranjam stanje ljubezni.Katra Božji glas - Odgovore najdeš v tišini svojega srca.   

 

Umiri se. Ko si mirna in v svojem srcu, slišiš božji glas. Um presoja v jeziku strahu in obsojanja; srce govori v tonu ljubezni. Zaupaj. Tvoje srce vedno ve, kje je prava pot. Zaupaj temu notranjemu vodstvu, ki ga slišiš. Upaj si slediti srcu. Vse vesoljne sile te podpirajo. Zaupaj -  vse v najlepšem redu.


Karta Obilje - Govori si: »Dovoljujem, da bogastvo priteka k meni v slapovih obilja.«


Zavedaj se, da Stvarnik pomnoži vse v skladu s svojim bogastvom in svojo slavo. Dovoli, da te napolni bogastvo neskončnega. Dovoli, da je za vse tvoje potrebe poskrbljeno sedaj

in do konca tvojih dni. Tudi denar je božanska snov, ker je vse iz enega duha. Snov in duh sta eno. Naj denar priteka k tebi z veseljem in v neskončnem toku. Ko boš počistila strah glede preživetja, bo bogastvo pritekalo k tebi z veseljem

in v neskončnem toku. Odpri dlani in dovoli, da si bogato plačana za svoje delo. Postavi si ceno. Ponavljaj si: »Dovoljeno je, da se imam rada in se cenim.« Ko se boš začela ceniti, te bodo tudi drugi cenili in bodo pripravljeni plačati za to, kar prejemajo od tebe.


Karta Intuicija - Jasno zaznavam sporočila

Stvarstvo me vodi tja, kjer je najbolje tako za mene kot za vse druge.

Vodniki mi šepetajo in sporočajo, da je vse v redu. Prepuščam se vodstvu. Čeprav mi še ni jasno, zakaj in kako, zaupam. Bolj kot sem v miru sama s seboj in s svetom, bolj jasno zaznavam sporočila. Hrup in nered v moji glavi blokirata jasnost sporočil. Mirna sem.


karta Rojstvo - V meni se vsak dan rojeva novo

Staro umira in ustvarja prostor novemu. Zaupam procesu. V meni je večno življenje. Sprejemam vse, kar mi pripada – zdravje, lepoto in izobilje na vseh področjih. Hvaležna sem za svoje žensko telo. Dovoljujem, da se moja ženska energija izrazi. Jaz sem boginja.