• mehka vezava
  • na zalogi
  • dostava v nekaj dneh
  • 215 strani


 Cena:  23,00 €

 


 
 

 

            

ZAPORA  UMA - IZPRAŠAJ SVOJE MISLI IN SPREMENI SVET

Byron  Katie

 

Razumela sem, da sem trpela, kadarkoli sem verjela svojim mislim. Ko pa jim nisem verjela, je trpljenje prenehalo. In spoznala sem, da je to resnica za vsakega človeka. Svoboda je tako zelo enostavna. Spoznala sem, da trpljenje sami izberemo. V sebi sem prepoznala radost, ki ni nikdar izginila, niti za trenutek. Ta radost je v vsakem od nas, vedno.


Spoznala je, da tisto, kar je povzročalo njeno depresijo, ni bil svet okrog nje, ampak njena prepričanja, ki jih je imela o svetu. Namesto brezupnih poskusov, da bi spremenila svet v skladu s svojimi stališči, je izprašala (preverila) svoje misli. Ko je prepoznala resničnost, je izkusila nepojmljivo svobodo in radost. Tako je postala poprej samomorilna ženska nenadoma izpolnjena z ljubeznijo do vsega, kar življenje prinaša.


Trpimo le tedaj, ko verjamemo mislim, da bi stvari morale biti drugačne kot so. Ko je um popolnoma jasen, je to kar hočemo, to kar je. Če hočeš, da je resničnost drugačna, kot je, je kakor da bi mačko učil lajati. Lahko poizkušaš znova in znova, a na koncu te bo mačka pogledala in rekla »Mijau«. Hoteti drugačno resničnost, kot je, je brezupno.


Pa vendar, če si pozoren, lahko opaziš, da tako razmišljaš večkrat na dan. »Ljudje bi morali biti bolj prijazni«, »Otroci bi se morali lepo obnašati«, »Moj mož (žena) bi se moral strinjati z mano«, »Bolj vitka (lepša, uspešnejša) bi morala biti«. Vse te misli so način, ko hočemo, da bi bila resničnost drugačna, kot je. Sprejmi resničnost ali pa jo sprejmi!


Zgodba, da rabite več denarja, vas oddaljuje od spoznanja, da že imate bogastvo. Kako reagirate, ko verjamete, da bi bili bolj srečni, če bi imeli več denarja? Prav tukaj in zdaj postanete nesrečni. Vaše življenje se ustavi, ker čakate na denar. Veliko lažje bi bilo, če bi bili srečni kar takoj - postanite  srečni v vsakem trenutku, dokler si sčasoma tako raziščete prostor, da spoznate, kako zaslužiti denar.


 Ime:
Priimek:
E-pošta:
GSM:
Ulica:
Kraj:
Poštna št: