Ko imajo moški hormoni žur


Kako v sebi uravnovesiti moški in ženski pol


Kralj Matjaž se prebuja. Zeha za kamnito mizo. Po tisočletnem spancu, ko se mu je brada počasi ovijala okoli kamnite mize, je tudi sam ves trd. V tem poglavju bo Kralj Matjaž našel nasvete, kaj lahko naredi, da znova postane vitalen, mladosten, poln moči in volje do življenja ter željan ljubečih odnosov. Moški, ki je uravnotežen v svoji moški energiji, ima najprej željo po povezovanju s svojo Alenčico, potem pa tudi voljo do gradnje kraljestva, v katerem vladajo mir, blaginja in sreča.

V tem poglavju bo tudi Alenčica našla nasvete zase. Alenčica, ki je modra Kraljica, mora vedeti, kaj naj postavi na mizo, da bo nahranila najprej svoje, nato pa tudi Matjaževe hormone. Ker če Alenčica tega ne ve, se lahko zgodi, da postane nezadovoljna. Takrat bo svojemu Matjažu postregla skupaj z nezdravo hrano še z nerganjem, kar ga bo izza mize pognalo na kavč, kjer bo tudi obtičal. Napol mrtvega Kralja z daljincem v eni roki in s pivom v drugi si menda ne želi nobena Alenčica.


Ko imajo moški hormoni žur


Nova knjiga o moških hormonih, odnosih, spolnosti in še o čem ...Cena 36,00


Ko sem pisala knjigo, sem zapisala tole:
Knjigo začenjam z zgodbo Kralja Matjaža. Legenda pravi, da ko se mu bo brada devetkrat ovila okoli kamnite mize, se bo slovenki kralj prebudil. Z njim spi njegova kraljica Alenčica in cela vojska. Skupaj s kraljem Matjažem, je slovenski duh zaspal v celem narodu. Prepričanja, da smo majhni, nemočni in nebogljeni, se so se pogreznila na dno duše slovenskega človeka.

Čutim, da se duh slovenskih žensk - kraljic Alenčic, že prebuja, duh slovenskega Kralja pa je tik pred tem, da se prebudi. Seveda se zavest drami v vsakem posamezniku drugače ... nekaj slovenskih moških je že močno prebujenih.

V novi knjigi opisujem kaj mora Kralj Matjaž vedeti o hormonih, da se postavi spet v svojo moč. Po tisočletnem spancu je pač malo 'zariban'; pišem pa tudi o tem kaj mora Alenčica vedeti o tem, da mu pomaga pri prebujanju. Če bo sitnarila, ga bo izza mize prestavila na kavč, kjer bo nemočen obležal ... Mrtveca na kavču pa si verjetno ne želi nobena Alenčica, kajne?

Prebujen moški je samozavesten, vitalen, ljubeč, hkrati pa odločen in pravičen. Pišem pa tudi o ranjenih in prestrašenih moških (Kralj Matjaž se je moral skriti), ki se skrivajo za maskami. Na vsak način želijo skriti svoje rane. Knjiga govori o tem kako naj moški prepozna svoje rane in kako naj jih pozdravi. Obstajajo pa še strupeni moški, ki plenijo, uničujejo in teptajo ... to so v naši zgodbi Turki, ki so pregnali Matjaža v nedrje gore Pece.

Sedaj sem pri ženskah. Pišem o strupenih ženskah, ki so tako ranjene, tako zastrupljene, da svoj strup zamešajo v vsak obrok. Pišem o tem kako pozdraviti rane, če ste odraščali ob strupenih starših.

Nadaljevala bom z ranjenimi ženskami in zaključila s prebujeno žensko.

Moji otroci mi pravijo, da sem 'hopeless romantic', kar pomeni, da sem obupan romantik, ki verjame v boljši svet ... Sedaj, ko to pišem, se sama sebi smejim in si mislim: "Kam bi pa prišli, če ne bi imeli upanja ..." Prav je, da imamo sanje, prav je, da imamo vero, prav je, da verjamemo, ker (to je dokazala tudi kvantna fizika), prav naša pričakovanja ustvarjajo našo resničnost.

Hvala, ker podpirate moje delo :-)


Ko imajo moški hormoni žur

Nova knjiga, ki jo pišem, bo že External link opens in new tab or windowpeto delo, oz., če štejem še karte External link opens in new tab or windowPrehod v novo dobo, že šesto delo. Življenje mi nudi lekcije, tako kot vam ... Verjamem, da je vsaka lekcija tu z namenom. S tem, ko si nabiram življenjsko modrost, pomagam tudi drugim ljudem, da lažje gredo čez 'brzice življenja'.


Hvaležna sem vam, ker podpirate moje poslanstvo.

Minka


Odlomek iz knjige: Zate dragi moški

Če bi vedel, kako čudovito je ljubiti in biti ljubljen, bi bila tvoja prva prioriteta pozdraviti svoje srce. Ženska ljubezen je kot voda – dovolj močna, da te odnese, dovolj mehka, da te očisti in dovolj globoka, da te popelje v svetove, za katere misliš, da ne obstajajo.

Če te je strah vode, je ženska ljubezen strašljiva. Ko se vzbudijo čustva, moraš zbežati na varno; ko se vzbudijo čustva, se moraš umakniti in zajeziti to reko ljubezni – narediti moraš nove in nove pregrade, da te tok ne odnese.

Ženska ljubezen je lahko tako mehka, da se morda prestrašiš, da izgubiš svojo trdnost in ženska ljubezen je lahko tako globoka, da se morda ustrašiš, da te utopi.
Se ti ne zdi, da si dovolj trpel? Se ti zdi, da je mogoče čas, da pozdraviš svoje rane, da boš zmožen ljubiti in biti ljubljen?
 ​Uvod

Čas je, da se duh Kralja Matjaža prebudi v prsih Slovencev, in čas je, da se duh Kraljice Alenčice prebudi v srcih Slovenk!

 

Poznate legendo, ki obljublja, da bo prišel čas, ko se bo Kralj Matjaž prebudil in bo naši deželi vladala blaginja?

Bil je čas, ko je bil slovenski moški pokončen; bil je čas, ko je slovenski moški ljubil svojo zemljo; bil je čas, ko je slovenski moški ljubil svojo družico in svojo družino … to je bil čas, ko je naši deželi vladala blaginja, to je bil čas Kralja Matjaža. Bil je pravičen vladar. Vladal je modro, bil je pogumen in znal je ljubiti.

Na poročno noč Kralja Matjaža in njegove srčne izbranke Alenčice so deželo napadli Turki. Ugrabili so kraljevo nevesto. Kralj Matjaž je skupaj s pogumnimi vojaki rešil Alenčico. Ko so se vračali, jim je sledila številčna turška vojska. Zatekli so se na pobočje gore Pece, ki jih je skrila v svoje nedrje … Tam zdaj spijo …

Legenda pravi, da je Kralj Matjaž naslonjen na kamnito mizo, in ko se mu bo brada devetkrat ovila okrog mize, se bo prebudil in znova zavladal slovenskemu narodu – in to bo čas ponovne blaginje. Ta legenda se opira na starejšo legendo, ki pravi, da so se tuji vladarji iz zavisti zarotili proti Kralju Matjažu in njegovi deželi.

Nad naš narod se je zgrnil temen oblak tuje nadvlade. Slovenski moški je sklonil glavo, se pokoril, v zavest naroda pa se je zarezalo prepričanje, da smo majhni, nemočni, da smo hlapčevski narod. Duh slovenskega naroda se je zlomil – duh slovenskega moškega se je zlomil – duh slovenske ženske se je zlomil. Mnogi moški so v svoji nemoči zbežali v opoj alkohola, mnoge ženske so morale prevzeti moško vlogo,[1] ker so bile primorane podpirati tri vogale hiše, in še pol četrtega …

V dušo slovenskega naroda se je zarezal obup. Slovenski duh je zaspal za dolgo, predolgo …

Duh Kralja Matjaža spi v vseh slovenskih moških. Ko bo napočil čas, se bo duh svobode, ponosa, pravičnosti in poguma v naših Kraljih Matjažih prebudil … in čutim, da je ta čas tu. Čas je, da se duh Kralja Matjaža v naših moških prebudi! Čas pa je tudi, da se v naših ženskah prebudi duh Kraljice Alenčice!

V tej knjigi boste vi, moški, ki v sebi nosite duh Kralja Matjaža, izvedeli, kaj je treba narediti, da se postavite v svojo ljubečo moško moč, in ve, ženske, ki v sebi nosite duh Kraljice, boste izvedele, kako biti Kraljica najprej sebi, potem pa tudi, kako boste pomagale svojemu Kralju, da postane znova vitalen, poln moči, ljubezni in samozavesti.

Vsi si želimo imeti opravka s Kraljem (beri moškim), ki črpa svojo moč iz ljubezni do sebe in do svoje partnerice, iz pripadnosti svoji družini in deželi; vsi si želimo imeti opravka z moškim, ki je predan vrednotam, kot so poštenost, iskrenost, zvestoba, pravičnost in delavnost; vsi si želimo imeti opravka s Kraljico (beri žensko), ki svojo moč črpa iz ljubezni do sebe in svojega parterja, iz pripadnosti svoji družini in deželi; vsi si želimo imeti opravka z žensko, ki jo vodijo vrednote, kot so poštenost, iskrenost in zvestoba. Vsi si želimo imeti opravka z žensko, ki v srcu nosi milino, nežnost, sočutje, in vsi si želimo imeti opravka z moškim, ki v srcu nosi prešerno radost in strast do Življenja.

Dragi Kralj Matjaž in draga Kraljica Alenčica, harmonija vajine duše, uma in telesa bo ustvarila polje ljubezni najprej za vaju, potem pa za vse vajine drage. Uživajta v branju.

Z ljubeznijo, Minka


[1] Če ste ženska, ki mora podpirati tri vogale hiše, in še pol četrtega, preberite poglavje o ranjenih moških. Če si želite živeti v ženski energiji, najprej pozdravite moški del svojega zavedanja. V tej knjigi boste izvedele, kako pozdraviti podzavestne programe in kode, ki vas zadržujejo v nezadovoljstvu, naučile pa se boste tudi, kako napolniti svoje zavedanje z božjo svetlobo, življenjem in ljubeznijo.