Osho - Radost

Sreča, ki izvira iz notranjosti


 

 • mehka vezava
 • na zalogi
 • dostava v nekaj dneh


 Cena:  19,90 €

 NAROČILO >NAROČILO >

 

 

            

Osho - Radost


Sreča, ki izvira iz notranjosti


Če ne morete uživati v svojem delu, to spremenite. Ne čakajte! Človek preprosto čaka in trati svoje življenje. Koga čakate? Na kaj čakate?

Zapomnite si: nihče se ne more odločiti namesto vas.  Odločiti se morate zase, življenje morate vzeti v svoje roke. Sicer življenje nenehno trka na vaša vrata, vas pa ni nikoli tam - vedno ste nekje drugje.


Resnična lepota ni nikoli vaše delo, ampak vznikne skozi vas. Obstoj se pretaka; vi postanete samo prehod. Dovolite, da se zgodi, to je vse; ničesar ne ovirate, to je vse.

Če pa vas preveč zanima rezultat, končni rezultat - da morate postati slavni, da morate dobiti Nobelovo nagrado, da morate biti najboljši slikar na svetu, da morate zato premagati vse druge slikarje -, v tem primeru  vas slikarstvo ne zanima zares. Je na drugem mestu. In če vas slikarstvo ne zanima iskreno, ne morete naslikati nečesa izvirnega; vaše slike so vsakdanje.


Noben ambiciozen človek ni srečen; takšni ljudje so celo najbolj nesrečni na svetu. Mi pa še kar učimo otroke, naj bodo ambiciozni:  "Bodi prvi, bodi na vrhu pa boš srečen!"...

 

   

Knjiga o ženski

Vzpostavite stik z žensko močjo


 

 • mehka vezava
 • na zalogi
 • dostava v nekaj dneh


 Cena:  21,70 €

 
NAROČILO >NAROČILO >
 
 

 

            

KNJIGA O ŽENSKI


Vzpostavite stik z žensko močjo

Osho - indijski mistik in duhovni učitelj Chanda
Mohan Jain


 

 

Knjiga o ženski je zbirka vpogledov v edinstvene vidike ženske in njene moči.

Osho razpravlja o različnih temah, kot so gibanje za osvoboditev žensk, spolnost, zakon, ljubezen, materinstvo, družina in kontracepcija, ustvarjalnost in meditacija.

Ne govori kot moški ali ženska, temveč kot čista zavest, tako mu moramo prisluhniti tudi sami, če ga želimo razumeti.

Osho nagovarja žensko, ki je v vsakem od nas, in jo spodbuja k popolni osvoboditvi.

Kot pravi sam:


" Če ženski ni omogočeno, da bi v resnici bila ženska, tudi moškemu ni omogočeno, da bi v resnici bil moški. Svoboda ženske je pogoj za svobodo moškega."

"Žensko je treba ljubiti, ne pa jo razumeti. To je prva stvar, ki jo je treba vedeti."

"Ljubezen je vse, kar ste, ljubezen je vaša božanskost."


"Ko govorim o ljubezni, imam v mislih ljubezen kot stanje. Je nenaslovljana: ne ljubite tega ali onega človeka, preprosto ljubite. Ste ljubezen. Ne rečete, da nekoga ljubite, ampak raje povejte, da ste ljubezen. Kdor koli je sposoben uživati v vaši ljubezni, lahko to stori. Kdor je sposoben piti iz iz vašega neskončnega izvira biti, ste mu na voljo - in to brezpogojno."


"Ljubezen ni odvisna od človeka ali stvari, ki jo ljubite, ampak gre za  izžarevanje vaše subjektivnosti- izžarevanje vaše duše. In močnejše ko je  izžarevanje, močnejša je vaša duša. Bolj ko so razprostrta krila vaše  ljubezni, večje je nebo vaše biti. Življenje ni nič drugega kot priložnost, da se ljubezen razcveti."  

 

   

SOČUTJE

Popln razcvet ljubezni

 

 • mehka vezava
 • na zalogi
 • dostava v nekaj dneh


 Cena:  19,90 €

  NaročiloNaročilo
 

 

            


Osho - SOČUTJE


POPOLN RAZCVET LJUBEZNI


Sočutje ni nekaj, kar se da naučiti. Ko pozabite na vse formalnosti, bonton in lepe manire, sočutje vznikne v vas. Sočutje je divje, neukročeno; ne spominja na bonton, na formalnost; v primerjavi z njim so vse to mrtve stvari. Sočutje je zelo živo, je plamen ljubezni.


Sočutja ni mogoče vaditi. Ni veščina. Ne morete ga upravljati. Je nekaj, kar vas presega. Če meditirate, se nekega dne nenadoma zaveste novega pojava, ki je popolnoma nenavaden – iz vaše biti se začne pretakati sočutje do vsega obstoja. Je neusmerjeno, nenaslovljeno in dosega skrajne kotičke obstoja.


OSHO vam v knjigi razkriva sočutje kot najplemenitejšo obliko ljubezni. Takšno sočutje je zdravilno. Prepustite se mu.

Sočutje vznikne samo, ko dojamete, da so vsi povezani z vami.
Sočutje vznikne samo, ko vidite, da ste del vsega in vse je del vas.
Nihče ni ločen od drugih.
Ko opustite iluzijo o ločenosti, vznikne sočutje.


OSHO je eden od najbolj znanih in najbolj provokativnih duhovnih učiteljev dvajsetega stoletja. V sedemdesetih je vzbudil pozornost mladih Zahodnjakov, ki so želeli izkusiti meditacijo in preobrazbo. Četrt stoletja po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov širi, tako kot krog njegovih bralcev vseh starosti in z vseh koncev sveta.


 

 

                                

 

   


Knjiga o moškem


Kriza moškosti kot priložnost za samospoznanje


 

 • mehka vezava
 • 245 strani
 • na zalogi
 • dostava v nekaj dneh


 Cena:  21,70 €

  Naročilo >Naročilo >
 

 

            


KNJIGA O MOŠKEM


Kriza moškosti kot priložnost za samospoznanje

Osho - indijski mistik in duhovni učitelj Chanda Mohan Jain


 

 

Knjiga o moškem je zbirka vedno prodornih in pogosto zabavnih vpogledov v to, kaj pomeni biti moški v sodobni družbi.

Osho razpravlja o številnih vidikih moškega skozi njegove različne vloge in razkriva, kako te lastnosti oblikujejo in vplivajo na družbo.


Razkriva, kako te lastnosti oblikujejo družbo in vplivajo nanjo. Poleg tega pojasnjuje, kako lahko energije, ki jih moški običajno usmerijo v uničevalnost in negativnost, preobrazimo v ustvarjalnost in osebnostni razvoj.


Osho odgovarja moškim iz različnih okolij in starostnih skupin. Njegovi odgovori so nekakšna zmes modrosti, zgodbic, šal in tehnik meditacije.


"Novi moški naj bo upornik, človek, ki išče svoj izvirni jaz, svoj izvirni obraz. To je moški, ki je pripravljen zavreči vse maske, se odreči domišljavosti in hinavstvu ter svetu pokazati, kakšen je v resnici. Nepomembno je, ali je ljubljen ali zavržen, spoštovan ali preziran, kronan ali križan. Četudi ga pestijo muke, jih sprejema, saj se počuti izpolnjenega ter neskončno zadovoljnega."


"V mislih imam resnicoljubnega in iskrenega moškega, ki pozna ljubezen in sočutje."

 Tukaj oddajte naročilo:

Knjiga o ženski - cena 21,70

Knjiga o moškem - cena 21,70

Sočutje - cena 19,90

Radost - cena 19,90
Ime:
Priimek:
E-pošta:
GSM:
Ulica:
Kraj:
Poštna št: