Močno me objemi


Dr. Sue Johnson


Ljubezen v odnosu je lahko tako lepa. Občutek, da te nasprotna stran sprejema, obožuje, posluša,  zaščiti, občutek, da si sprejet takšen, kot si. Ljubezen še obstaja. Včasih jo vidim pri parih in jo občudujem. To je nekaj tako lepega. Popolno sprejemanje – in mislim, da ga ni človeka, ki ne hrepeni po tem, da bi bil sprejet, ljubljen, oboževan; mislim, da ga ni človeka, ki bi si želel prepirov, mislim, da ga ni človeka, ki bi si želel biti nesrečen.


Si želite biti bolj srečni?


​V preteklih dneh je bil pri meni par. Prišla sta na osebno svetovanje. On močan, 150 kg, ona utrujena;on s kopico zdravstvenih težav - holesterol, pritisk, sladkorna; ona z žalostjo v očeh in z velikimi podočnjaki; on je govoril, ona je bila tiho.


Ko je razložil vse zdravstvene težave,  se je lotil še politike, nato sosedov ter na koncu pristal pri svoji družini. V življenju se mu je zgodilo ogromno slabega...

In bolj kot sem poslušala, bolj mi je bilo jasno, da je gospod padel v globoko luknjo iz katere samo strelja in kriči - kriči na ženo, sorodnike, sosede...

Kaj s svojo slabo voljo sporoča svetu? To je njegov klic - krik po ljubezni. Kot otrok nikdar ni bil pohvaljen, popestovan, sprejet, ljubljen. Vzgajan je bil s kritiko in tepežem - kot otrok nikdar ni bil dovolj dober.
Tukaj je rešitev - knjiga Močno me objemi

Ne eni strani je partner, ki ima občutek, da ni dovolj dober, na drugi strani pa partner, ki hrepeni po ljubezni - in bolj kot hrepeni po ljubezni in se sprašuje, če je sploh še ljubljen, bolj se počuti partner s slabo samopodobo napaden in bolj se umika.

Ko pride v partnerskem odnosu do kroničnih prepirov je na eni strani velika potreba po ljubezni - eden se sprašuje: "Ali me ima sploh rad?" Bolj kot želi rešiti zakon, bolj kot si želi izboljšati partnerski odnos, bolj sili v partnerja, ta pa se počuti napadenega in se vedno bolj umika. Ta, ki se umika ima občutek, da ni dovolj dober in da nobena stvar, ki jo naredi ne bo zadovoljila nasprotno stran.

 

V knjigi Močno me objemi avtorica dr. Sue Johnson razlaga,  da se partnerja ujamete v "vražji ples" in razlaga, kako se rešiti iz tega začaranega kroga.

Sama sem izkusila vse to na svoji koži. Vem kako je, ko si v odnosu kot na vlaku smrti - enkrat gre gor, drugič dol... in to človeka ubija.

Kolikokrat slišim: "Ne morem več. Vse sem naredil-a, da bi izboljšal-a odnos... sedaj pa sem dvignil-a roke od vsega. Ne morem več, Utrujen-a sem..."!

Ločitev ni enostavna. Če je še kakšno upanje za obuditev iskre ljubezni jo je vredno ponovno oživeti! S knjigo Močno me objemi  boste pridobili tehnike, kako izboljšati odnos.


Tudi jaz sem bila ranjena...in mogoče, če bi imela pred leti takšno knjigo pred seboj, iskra ljubezni v mojem zakonu ne ugasnila...


Močno me objemi

Cena: 24,00 €
Ime:
Priimek:
E-pošta:
GSM:
Ulica:
Kraj:
Poštna št:


Močno me objemi