Pogoji poslovanja

S spletno stranjo External link opens in new tab or windowwww.srecno-zivljenje.com upravlja podjetje Srečno Življenje, d.o.o.


Podatki podjetja:

Srečno življenje, d.o.o.

direktorica: Minka Marija Gartnar

Kosovelova ulica 4b

6210 Sežana


T: 030/202-808

E: External link opens in new tab or windowminka@srecno-zivljenje.com

W: www.srecno-zivljenje.com

 

Identifikacijska številka za DDV: SI53068505

Zavezanec za DDV po zakonu.

 

Transakcijski račun:

 IBAN SI56 0400 1004 9249 605 (NOVA KBM)

 

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.srecno-zivljenje.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje ter določajo:

 

  • Nakupovanje
  • Načini dostava
  • Čas dostave
  • Plačilni pogoji
  • Cene
  • Prednaročila
  • Vračilo blaga
  • Reklamacije
  • Varovanje osebnih podatkov
  • Druga določila

 

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.


Nakupovanje


Spletna stran External link opens in new tab or windowwww.srecno-zivljenje.com obiskovalcem predstavlja program prehranskih dopolnil Neo Life, knjige založbe Srečno Življenje in njenih partnerjev ter omogoča nakupovanje izdanih knjig ter prehranskih dopolnil.
Naročilo zavezuje podjetje Srečno Življenje in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe in bo dostopno potrošniku.


Načini dostave


Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje, v roku 15 dni, prevzamete na najbližji Pošti Slovenije.

Naročeno blago ni možno prevzeti na sedežu podjetja.


Hitra in zanesljiva dostava


Vsa naročila sprejeta do 13.00 ure med delovnimi dnevi gredo v izvedbo še isti dan. Ker skoraj vse knjige in prehranska dopolnila v ponudbi dobavljamo iz zaloge, boste večino tako oddanih naročil prejeli že v naslednjih 3 dneh.

 

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje v 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na External link opens in new tab or windowminka@srecno-zivljneje.com ali nas pokličite na 030/202-808 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago.

V primerih prednaročil vam izdelke dostavimo takoj po prejemu v skladišče.


Poštnina


V kolikor v trgovini ne poteka akcija "brezplačna dostava" ali niste kupili izdelka pri katerem je navedena brezplačna dostava, strošek dostave naročenih izdelkov plača kupec.

  • za naročila po povzetju je poštnina 4,50 € (Pošta Slovenije)
  • pri naročilih v vrednosti nad 80,00 € sta pakiranje in poštnina brezplačni.

 

Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku dostavnega servisa.

Za vse knjige naročene v istem dnevu se plačajo stroški poštnine in pakiranja le enkrat.


Plačilni pogoji


Podjetje Srečno Življenje omogoča nakup blaga po povzetju ali s predračunom.

 

Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, vam bomo poslali naročeno blago.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja Srečno Življenje.

 

V primeru plačila po povzetju boste naročilo plačali dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu. Pošta Slovenije za posredovanje plačila (obrazec UPN) zaračuna kupcu 1,15 EUR provizije za znesek do 98,00 EUR. Za zneske nad 98,00 EUR do 501,00 EUR pa Pošta zaračuna 1,17 % provizije od vrednosti.

Spletna stran External link opens in new tab or windowwww.SrecnoExternal link opens in new tab or window-Zivljenje.com  na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije. Podrobnosti o strošku lahko preverite na spletni External link opens in new tab or windowstrani pošte

Za prednaročila velja le možnost plačila po predračunu.


Cene in popusti


Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo 5 %, 9,5 % oz. 22 % davek na dodano vrednost.
Redna cena je cena artikla je priporočena maloprodajna cena. Pridržujemo si pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.


Prednaročila


Cena v prednaročilu velja za naročila in plačila, prejeta do konca prednaročniške akcije (datum je vpisan pri opisu knjige).

Knjige iz prednaročila je možno plačati le po predračunu, dostavo pa lahko pričakujete 5-10 dni po poteku časa za prednaročilo.

Po izdaji knjig iz prednaročila bo za obdobje šestih mesecev veljala enotna cena (na spletni knjigarni objavljena kot redna cena). V skladu z External link opens in new tab or windowZakonom o enotni ceni knjige v tem času knjig ne bo možno kupiti po znižani ceni.

 

Vračilo blaga


Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga in sicer na enega od dveh načinov:

- da vrne blago na sedež podjetja v 15-ih dneh po prejemu,
- ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti podjetje Srečno Življenje  ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na sedež podjetja vrne blago.

 

Pogoj v obeh primerih je, da blago na naslov založbe vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. V kolikor so pogoji izpolnjeni, podjetje Srečno Življenje kupcu povrne celotno kupnino, vključno s stroški poštnine.

 

43.d člen ZVPot (Uradni list 38/2014)

 

Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz 43.č člena tega zakona prenehajo obveznosti strank glede:

- izpolnjevanja pogodbe ali
- sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.

 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

 

Obrazec za odstop od pogodbe / vračilo blaga

 

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

 

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

 

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.
Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

 

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

 

Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in a43.e člena tega zakona.«.


Reklamacije


Zavezujemo se, da bomo upoštevali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti (minkarecno-zivljneje.com) v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga.

Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki lahko kupec uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Ne odgovarjamo za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

 

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

 

- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.

 

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

 

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Škofji Loki.


Varovanje osebnih podatkov


Kupec dovoljuje, da podjetje Srečno Življenje vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Podatke, ki jih posredujete na tej spletni strani, zbiramo izključno za interne potrebe ali izvedbo naročila. Zavezujemo se, da bomo s podatki ravnali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter da bomo vse podatke uporabljali izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi. Več  External link opens in new tab or windowo varovanju osebnih podatkov


Druga določila


Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje Srečno Življenje.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov External link opens in new tab or windowminka@srecno-zivljenje.com

 

STROŠKI DOSTAVE:

 1. Za naročilo nad 80 EUR je brezplačna poštnina, poštnino plača podjetje Srečno Življenje, d.o.o.
 2. Po povzetju za naročilo pod 80, 00€ poštnina znaša 4,50 €


Večji del dostave vrši  pošta Slovenija, ki  zaračuna še provizijo za nakazilo denarja


Poštna provizija znaša:


- za odkupnino do višine 90 EUR - 1,07 EUR
- za odkupnino med 90 - 500 EUR - 1,07% od zneska
- za odkupnino višjo od 500 EUR - 5,01 EUR

Poštna provizija se lahko spremeni, v skladu s spremembami veljavnega cenika Pošte Slovenija.

Cene izdelkov veljajo od  2018, vendar se lahko spremenijo. Če se spremenijo, so stranke, ki so vpisane v meiling listo predhodno obveščene o spremembah.

Sklenjena pogodba (račun) se hrani na sedežu podjetja Srečno Življenje, d.o.o., Kosovelova ulica 4b, 6210 Sežana. Kupec jo lahko zahteva preko maila External link opens in new tab or windowminka@srecno-zivljenje.com

NAČINI PLAČILA


Naročene artikle je moč plačati na naslednje načine:


 1. Z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju). Kupnino poravnate dostavnemu podjetju Pošta Slovenije ob prejemu blaga.
 2. Preko PayPal-a
 3. Z nakazilom na račun upravitelja  (po ponudbi / predračunu):

  Srečno življenje, d.o.o.

  Kosovelova ulica 4b

  6210 Sežana

IBAN SI56 0400 1004 9249 605


GARANCIJA GOLDEN NEO-LIFE DIAMITE:


Vsi izdelki Golden Neo-Life Diamite so izdelani iz najboljših sestavin in po najsodobnejših znanstvenih metodah. V primeru, da izdelki ne odgovarjajo vsem garancijskim zahtevam, ima stranka pravico izbrati eno od naslednjih možnosti:


a) Zamenjava izdelka z drugim enake vrednosti

b) Prejem dobropisa za nabavo drugih izdelkov

c) Povrnitev celotne kupnine


DODAJANJE EMAIL NASLOVOV V BAZO PREJEMNIKOV NOVIC:


Podjetje Srečno Življenje.com si pridržuje pravico, da zbira email naslove svojih naročnikov. Uporaba e-mail naslova za potrebe neposrednega trženja brez izrecnega soglasja je dovoljena v primeru, ko
pošiljatelj pridobi naslov neposredno od kupca svojih izdelkov ali storitev.


Enako velja za vse  spletne strani, ki pripadajo podjetju Srečno Življenje, d.o.o. in to so:PRAVICA DO VRAČILA IZDELKOV:


Stranka ima pravico, da v 30 dneh po prejemu izdelkov odstopi od pogodbe. Pravico do vračila izdelkov lahko uveljavi tako, da pisno (priporočeno) obvesti podjetje:  Srečno Življenje, d.o.o., Kosovelova ulica 4b, 6210 Sežana


V primeru, da stranka uveljavlja pravico do vračila izdelkov, mora izdelke skupaj z dobavnico  (ali fotokopijo) vrniti na zgornji naslov v nepoškodovani obliki in nespremenjeni količini v 30 dneh po pisnem sporočilu iz prejšnjega odstavka.


Morebitna vplačila za izdelke bo podjetje Srečno Življenje, d.o.o. stranki vrnila v 30 dneh po prejemu pisnega obvestila, da stranka odstopa od pogodbe oziroma po prejetju izdelkov.